Va aflati aici: Prima pagina > Noutati
Sfântul Constantin Brâncoveanu – comemorat în Șcheii Brașovului
13.08.2014  

Cu ocazia împlinirii a trei sute de ani de la martirajul marelui Voievod și Sfânt Costantin Brâncoveanu și avantajat de prezența în cadrul complexului muzeal din Șcheii Brașovului a numeroaselor mărturii brâncovenești (cărți și documente), colectivul Muzeului Bisericii Sf. Nicolae – Prima Școală Românească organizează următoarele festivități:

Sâmbătă, 16 august 2014:

  • orele 12 un miniconcert de muzică bizantină în spațiul amenajat în Piața Prundului (Unirii) susținut de grupul vocal „Anatoli” și un expozeu: „Costantin Brâncoveanu și Brașovul“, prezentat de pr. prof. dr. Vasile Oltean directorul muzeului.
  • orele 13-17: vizitarea expoziției documentare: „Sfântul Costantin Brâncoveanu și Brașovul”, amenjate în cadrul complexului din Șcheii Brașovului. Intrarea este liberă

Duminică, 17 august 2014:

  • orele 9 – 17: vizitarea expoziției documentare: „Sfântul Costantin Brâncoveanu și Brașovul”, amenjate în cadrul complexului din Șcheii Brașovului. Intrarea este liberă.

„„Pe tot parcurusul vizitei, colectivul muzeului va face prezentări tematice cu raportare la documentele și cărțile expuse și va oferi publicului dornic de cunoaștere cele două cărți editate recent în memoria marelui voievod Costantin Brâncoveanu“, a precizat directorul muzeului, pr. prof. dr Vasile Oltean.